kasutVINCCI

4.08.2007

HANG NADIM

Dah lama kv tak buat crita hang nadim. Makin nakal, makin lasak dan makin tak makan saman. Ayoyo... kdg2 mati akal dibuatnya.

Sejak kv mengandung ni, kv byk hati2 dgn tingkah dia. Selalunya dia akan terkam tak kira masa. Saja, gurau2. Selalu ckp ngan dia, nanti adik baby sakit. Mula2 tu dia tak paham. Pas tu cerita la kat dia yg dlm perut mama ada baby. Baby ni adik dia. nanti baby dah besar, dia kluar dr perut mama. Nanti boleh kawan ngan baby. Nasib baik dia tak tanya baby kluar kut mana. Hahahaha

Selalunya kalo dia bergurau tak ingat dan kv marah2 dia, dia akan mintak nak sayang (cium) adik baby. Perut kv dah makin nampak. Dia pun pelik tgk. Hehehe..masih pjg lg masa.

Dah lama nak update gambar dia. Tp asyik tak boleh. Kv try 2 kpg. Dpt plk. Ni gambar masa dia sambut besday dia yg ke 4 januari hari tu. Kemain suka dia kek tu segala mcm ada (hiasan).


Ni pulak gambar masa first time dia pakai uniform skolah. Abaikan ubat demam dan bedak baby tu. HIks.

Mood dia berubah hari2. Kadang excited nak gi, kdg2 penat pujuk tak mau gi skolah. Selalunya, lps solat subuh kv akan kejutkan dia. Mandi kan dan pakaikan baju skolah. Kena siap dgn kopiah sekali. Kalo tak kecoh dgn mil nanti dia berpe'el. Dah siap tu dia akan bersarapan dgn mil dan kami terus gi kerja. Pukul 8.15 baru dia gi skolah. Byg kan betapa awal dia pakai baju skolah. Kalo tak diusahakan begitu mmg mcm2 alasan takmo gi skolah nanti.

Pagi ni pulak, awal lg dia dah bgn. Ketuk bilik air nak mandi. Katanya hanya nak mandi jer. Skolah tak mo pi. Haru betul. Mcm2 cara pujuk dia. Pakai kan baju skolah. Tu pun ckp just pakai jer. Bukan nak gi skolah. Last2, hubby pujuk nak beli belon. Mula2 tu tak setuju. Lama2 termakan gak dgn 'racun' mama dan abah, akhirnya dia setuju. Siap pesan suruh beli byk2. Pastu sengih2 join mil makan sarapan.Hadoi.. mcm2. Agaknya dua hari cuti ni, dia masih dlm mood cuti lagi tu.


Labels:

--------------------oOo--------------------

13 Comments:

Blogger pB said...

Kak pB pun hari ni rasuah jugok si Nurin tu...

Abah dio siap nok beli basikal sabtu nie..

Maso dok bowok kreto, Aqilah tepon...Nurin nangis...

Sakit sungguh...
Doh la dok rusing esok lagu mano kiro..sapo nok ata Arifah g skoloh....

Tapi sonok, sebab kat dale bilik kursus ni, ado internet...jadik tidok lah mati kutu...

Kursus sapa Jumaat pun tak po...

ngeh ngeh ngeh ....

8:53 AM  
Blogger happyirfa said...

mcm2 pe'el budak2 ni.so far irfa tak pernah bermasalah dgn kakak utk gi sekolah sbb dia ni jenis yg rajin gi sekolah.kejut sekali jer terus bangun,mandi dan siap beruniform.tp satu pe'el suka kira berapa hari lagi sekolah.
cthnya kalau hari ni isnin maknanya ada 4 hari lg sekolah.
sbb dia nak ada xtvt sabtu @ ahad.cthnya cuti balik umah mak wan(nenek belah ayah).atau gi swimming.hadoi..mcmlah mak ayah nya gaji hari2..

10:55 AM  
Blogger Mummy Rizq said...

erm.. sama cam rizq. asyikmakan rasuah jer...

11:17 AM  
Blogger NBK466 said...

Manggai...meriahnyer kek...lilin tuh pun main selit2 agaknyer..he.he.he..

3:18 PM  
Blogger Apple Pie said...

wahh..makin hensem anak bujang ko neh. leh jadi menantu neh ahahahahhaah

8:38 AM  
Blogger ontahsapo said...

dah besar budaknyer...

11:46 AM  
Blogger Purpleheart said...

Dasatnye kek.. kalau kek cenggini bukan aje hang nadim suka, sue pun suke gak..

5:48 PM  
Blogger kakLuna said...

mcm muka Anuar Zain la.. :)

10:15 PM  
Blogger Kak Lady said...

Heheheh...kv...orang kata budak2 yang nak dpt adik baru ni kadang memang jadi lebih nakal...nak tarik perhatian kot...

Cantik kek dia tu ...sarat dengan macam acessories

11:21 PM  
Blogger kasutVINCCI said...

kak pb,
hari yg plg bermasalah adalah hari ahad. Permulaan hari pertama tu. Mmg haru nak memujuk.'Rasuah' tu tak yah cerita lah. Hehehe

irfa,
senang la gitu. Tak yah memujuk. :)

mar,
rasauh jgn tak rasuah. Hehehehe

abg shahrul,
dia sendiri yg pilih kek tu. Makan sekeping dua jek. Pastu kasi kat jiran2.;)

apple,
eh, berbesan kita nanti. mati la rombongan che kiah ke labuan plak. Hahahaha. Habis duit akew.

OS,
dah tinggi, tp kurus kering.;)

sue,
suka makan kek ek?

luna,
mata dia sepet laa.. hehehehe

kak lady,
selalu ada jer perkara yg dia buat nak tarik perhatian. Hehehe.. kdg2 kelakar gak.

1:52 PM  
Blogger mamabear said...

oo.. camtu perangai bdk2 ye.. mamabear blom ada pgalman lg.. esok babybear dah masuk skolah camtula agaknya.. kena blajar ngan KV ni..

5:05 PM  
Blogger YuszTieY said...

tgk hang nadim pakai baju sek pasti teringat kat anak2 buah kat mesia...salam kenal dr org senegeri ...dok kaw mana yek kat kb tuh

2:46 AM  
Blogger aniM said...

cutenye..

3:29 PM  

Post a Comment

<< Home